Nieuws

Waarom u uw facility management beter outsourcet

VINCI Facilities vult het begrip facility management heel breed in. Het aanbod omvat vanzelfsprekend het beheer van gebouwen (schoonmaak, technisch onderhoud), maar vooral ook de coördinatie van de facilitaire diensten. Het feit dat u dit outsourcet aan een competente partner terwijl u zich toelegt op de bedrijfsvoering, heeft een positieve impact op de prestaties van uw onderneming.

 

“Facility management is voer voor specialisten én het is mensenwerk,” aldus Business Development Manager Philippe van Hasselt. “De facility manager moet van vele technische (en administratieve) markten thuis zijn en ook nog eens de nodige peoplemanagementskills bezitten. Weinig ondernemingen hebben medewerkers met de vereiste expertise en ervaring in huis. Met VINCI Facilities kunnen we wel dergelijke specialisten inzetten.”

Het voordeel van een enkele partner voor facility management

Als klant weet u niet alleen dat het gebouwbeheer in goede handen is bij VINCI Facilities, u krijgt ook te maken met beduidend minder administratieve rompslomp. U hebt 1 aanspreekpunt, 1 partner die de prestaties bundelt in 1 factuur. Philippe ziet nog een bijkomend voordeel: “Ondernemingen die met verschillende leveranciers en dienstverleners werken, nemen vaak niet de tijd om de lopende contracten onder de loep te nemen en te heronderhandelen. Bij VINCI Facilities maakt het juist deel uit van onze aanpak om de eigen contracten om de drie tot vijf jaar kritisch te bekijken en te vergelijken met het marktaanbod. Ook niet onbelangrijk: onze facility managers zitten niet op een eiland. Enerzijds staan ze met beide voeten in de onderneming. Ze zijn perfect op de hoogte ven de prioriteiten, de behoeften, de bedrijfscultuur… Anderzijds worden ze omkaderd, ondersteund en begeleid door een brede organisatie. We hebben experts in uiteenlopende vakgebieden, die hen met raad en daad bijstaan.”

VINCI Facilities verzorgt facility management in 4 domeinen

Technisch onderhoud

Eigen technici staan in voor het periodieke onderhoud van de HVAC-, elektrische en sanitaire installaties. Indien er ondanks alle goede zorgen toch iets misloopt, komen ze tussen voor herstellingen. Afhankelijk van de specifieke situatie van de klant, gebeurt dat binnen de vooraf afgesproken termijn (van een half tot 4 uur).

Monitoring energieverbruik

Door het monitoren van het energieverbruik (indien aangewezen met inbegrip van het plaatsen van bijkomende meters), kan VINCI Facilities de grote verbruikers identificeren en de klant adviseren rond mogelijke energiebesparingen.

Diensten aan de gebruikers van het gebouw

Dit omvat onder meer het coördineren van de schoonmaak, het beheren van de koffie- en vendingautomaten, het regelmatig laten reinigen van tapijten, het verzorgen van de planten (binnen en buiten)… Hiervoor werkt VINCI Facilities samen met zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde partners.

Beheer van werkplekken

Een interne afdeling legt zich toe op het inrichten en/of renoveren van werkruimtes. Zij ontwikkelen concepten met oog voor ergonomie én een optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte, eventueel rekening houdend met de nieuwe hybride werkvormen.

Een modulair aanbod rond facility management

De diensten van VINCI Facilities dekken zowat alle hedendaagse behoeften van middelgrote en grote ondernemingen. “Maar dat betekent niet dat je als klant een totaalpakket aankoopt,” vervolgt Philippe van Hasselt. “Onze facilitaire diensten zijn modulair. In de praktijk starten veel ondernemingen met één soort contract. Wanneer ze merken dat wij hen op dat gebied sterk ontzorgen, informeren ze naar andere diensten. We rapporteren ook geregeld over onze prestaties. Stap voor stap bouwen we zo samen een vertrouwensrelatie op. Facility management is in de eerste plaats mensenwerk. Door de juiste mensen op de juiste plaats in te zetten bereik je resultaten, waar de klant als eerste de vruchten van plukt.

Bent u geïnteresseerd in een betrouwbare en ervaren partner om het facility management van uw onderneming aan toe te vertrouwen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons.

Contacteer ons

Uw core business en eindgebruikers staan centraal in onze dienstverlening